top of page
Search

Serdar'ın Proje Deneyimi

Merhabalar,


Sizlere Güçlü Gelecek Derneği ve Association Walktogether Derneği sayesinde gidip deneyimlediğim harika bir proje fırsatından bahsedeceğim. Bulgaristan Bansko'da gerçekleştirilen 'Europe for Citizens' projesi bazı kavramların bende pekişmesi için çok önemli bir yere sahip oldu.


Projede yönetim şekillerini, Erasmus'un bütün fırsatlarını, kritik düşünmeyi, propagandayı ve insan haklarını derinlemesine inceledik.


Katılımcı ülkeler olarak Türkiye, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Romanya ve Litvanya bulunuyordu. Bütün ülkeler kültür gecelerini güzel bir şekilde yaptılar. Biz de kahoot, damat halayı ve erik dalı gibi yerel oyunlar oynayarak insanları çok güzel eğlendirdiğimizi ve unutamayacakları güzel deneyimler kazandıklarına inanıyorum.


İlk 2 gün birbirimize ısınma, tanışma üzerine oyunlar, etkinlikler yaptıktan sonra diğer günlerde yavaş yavaş yoğunlaşan ve birbirinin üstüne katarak ilerleyen bir program yoğunluğu izledik.


Fazlasıyla grup çalışması ve role playler yaptık. Örneğin yönetim şekillerinin role playlerini yaptık. Aday olanlar neden onlara oy vermemiz gerektiğini anlattı, kral olanlar bize nasıl bir krallık vaad ettiklerini söyledi (hiçbiri uzun yaşayamadı çünkü hepsi ihanete uğrayarak can verdi). Bunun gibi bir sürü çeşitli etkinlikler yaptık.


Son gün ise demokrasi ile alakalı yazmamız gereken booklet için çalışmalar yaptık ve büyük bir görev dağılımı yaptık.


Bazılarımız tanıtım amaçlı reelslar çekti, bazılarımız makaleler yazdı, bazılarımız da sayfaları ve resimleri ayarladı. Uzun bir günün ardından görevimizi başarıyla tamamlayıp bookleti oluşturduk.


Benim için çok güzel bir deneyimdi ve bu deneyimi bana sağladıkları için tekrardan Güçlü Gelecek Derneğine ve Bulgaristan'da bize ev sahipliği yapan Association Walktogether'a teşekkür ediyorum. 


Başka harika projelerde görüşmek üzere.






14 views0 comments

Comments


bottom of page