top of page
Search

Hande'nin Proje Deneyimi

Las Palmas’ta 8 gün süren ve 6 farklı ülkeden toplam 36 kişinin katılımıyla gerçekleşen “Culture, Art and About” projesinin bir katılımcısı olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.


Edindiğim arkadaşlıkların ve biriktirdiğim anıların yanı sıra kültürün, kabullenmenin, sanatın milletler içerisindeki etkilerini görmüş oldum. Proje içerisinde hızlı karar vermenin yollarını ve grup planlamalarının aşamalarını daha yakından gördüm; çok şey öğrendim. Sanatın her yönünü ele almaya çalışmış, eğlendirerek öğretmeye kararlı bir proje ekibi ile beraberdik o yüzden her etkinliğimiz güzel bir deneyim oldu.


Oturumlar öncesi yaptığımız ısınma oyunları iyi anlamda çok etkili oldu, hepimizi canlı tuttu. Gün içerisinde hem kendi grubumuz hem de karışık gruplar olarak etkinlik yapmak keyifliydi. Sabah oturumlarında dünyayı etkileyen durumlardan konuşurken öğlen oturumunda kendi kültürümüzden örnekler veriyorduk. Duygularımızı çizerek, tiyatro oyunu oynarak, dans ederek göstermeye çalıştık. Bunların her bir adımında bizi, kültürümüzü yansıtan notalara bastık.


Tüm proje genelinde benim için en güzel şey günlük görevlerimizdi. Gruplar her gün farklı bir görev üstleniyordu: fotoğraf çekmek, günlük raporu yasmak, oturum başlangıçlarını katılımcılara hatırlatmak gibi küçük ama etkili görevlerle ortamın samimiyeti ile ciddiyeti eşitlenmiş oluyordu. Her anıyla çok güzel bir deneyimdi.

18 views0 comments

Comments


bottom of page