top of page
Search

Google Maps'te Az Bilinen ve Hayat Kurtaran Özellikler!


Hepinize merhabalar,


Bu yazıda size Google Maps hakkında birçok ipucu ve hayatınızı kolaylaştıracak özelliklerini anlatacağız. Bilinenlerin aksine, Google Maps sadece yön bulmakta kullanılmıyor.


Bu uygulamanın birçok kolaylığı var. Yurt dışında internet olmadan bile bu uygulama sayesinde birçok yer gezebilir ve tadını çıkarabilirsiniz. İlginizi çektiyse hemen bir göz atalım!


  • NAVİGASYON VE YOL TARİFİ


Google Maps, gitmek istediğiniz yere yaya, taksi ve toplu taşıma gibi çeşitli ulaşım araçlarıyla yol tarifleri sunar. Çevrimiçiyseniz arama kısmına gitmek istediğiniz yeri yazarsanız çıkan sonuçlardan birini seçin. Sonra "Yol Tarifi" seçeneğini seçerseniz, bu mesafenin yürüyerek, arabayla ve toplu taşımayla ne kadar süreceğini görebilirsiniz.


Ayrıca, Google maps en kısa ve en az aktarma seçenekleri ile en uygun toplu taşımayı da bulmanıza yardımcı olur!


Sadece konum ve gideceğiniz yer bilgisini yazarsanız Google Maps o anki trafik ve toplu taşıma seçeneklerini düşünerek bir rota oluşturur.


"Kalkış Zamanı" kısmında hangi gün hangi saatte gitmek istediğinizi seçerek de planlarınızı çok önceden yapabilir ve sonrasında planlı bir seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

 

  • ÇEVRİMDIŞI HARİTALAR

 

Google Maps ile internet olmadan kolayca ulaşım yapabileceğinizi söylemiştim. Peki nasıl? İnternetiniz olan herhangi bir ortamda Google Maps uygulamasına girdiğinizde arama çubuğunun yanında gösterilen profil işaretine tıklayın. Burada "Çevrimdışı Haritalar" seçeneğini seçin. Daha sonra "Kendi Haritanızı Seçin" seçeneğinden gezeceğiniz bölgenin haritasını indirebilirsiniz.

Bunu yaparken de gezmek istediğiniz alanı büyültme ve küçültme ile kendiniz belirleyebilirsiniz. Daha sonrasında internetinizin olmadığı zamanlarda bile indirdiğiniz bölgeyi kullanarak birçok yeri gezip görebilirsiniz!

 

  • GİTMEK İSTEDİĞİM YERLER VE FAVORİ MEKANLARIM

 

Google maps ile, yine internetiniz olan bir ortamda gitmek istediğiniz yeri arama çubuğuna yazın. Gitmek istediğiniz yeri seçtikten sonra aşağıda "Yol Tarifi"  seçeneğinin olduğu yerde "Kaydet" seçeneğini de görecesiniz.


Kaydetme özelliğinin avantajı ise gitmek istediğin yeri "Favoriler" ve "Gitmek İstediğim Yerler"e eklediğinizde buranın konumu internetin kapalıyken bile bir kalp şeklinde görünecek ve internetin olmadığı ortamlarda bile yönünü kolayca bulmanı sağlayacak!


Bu özelliği, özellikle gittiğiniz yerlerde konaklama mekanlarınız için yapmanızı öneririm. Hem bu yeri bulmada kolaylık sağlıyor hem de sonrasında size bir anı olarak kalıyor!

 

  • ZAMAN ÇİZELGESİ VE GEÇMİŞ KAYITLAR

 

Google Maps'in bu özelliği sayesinde hangi gün nerelerde bulunduğunuzu detaylı bir şekilde görebilirsiniz.


Anılar kısmı ise, seyahat anılarınızı hatırlamanıza yardımcı olur ve  buraya fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz.

 

  • SOKAK GÖRÜNÜMÜ(STREET VİEW)


Bu özellik, dünya üzerindeki birçok yeri 360 derecelik panoramik fotoğraflar ile görmenizi sağlar.


Gitmek istediğiniz yeri yazdıktan sonra sol alt köşede göreceğiniz sokağın görüntüsüne tıklayarak, sanal ortamda göreceğiniz yerlere önceden bir göz atabilirsiniz.


Gideceğiniz yeri önceden görerek de daha iyi plan yapabilir, etraftaki yapı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunu yaparken de civardaki turistik yerleri de keşfetmeyi unutmayın!


  • YER İÇİ ARAMALAR VE KEŞİF


Bu özellik,bulunduğunuz yerin yakınındaki turistik yerler, restoranlar, kafeler ve diğer ilgi çekici noktaları keşfetmenizi sağlar.


Bu sayede yakınınızdaki yerleri araştırabilir, kolayca yemek yiyebileceğiniz, gezebileceğiniz veya alışveriş yapabileceğiniz yerleri bulabilirsiniz. Ayrıca, bu yerler hakkında fotoğraflar, yorumlar ve puanlamalar gibi detaylı bilgiler edinirsiniz.

 

  • PUAN, OYLAMA VE YORUMLAR


Bir yere gitmeden önce (restoran/kafe/işletme vb.) mekanın puanına ve oylanma sayısına bakın. Bunun dışında,mekanlara yapılan yorumları dikkate alın, gitmeden önce önemli bilgiler edinebilirsiniz.


Mesela gitmeden önce "Menü" seçeneğinden mekanın  fiyatlarını kontrol edebilirsiniz.


Düşük ve yüksek puanlı mekanlarda yorumları okuyarak kötü sürprizlere yakalanmadan gideceğiniz yeri seçebilirsiniz.


Yorumlarda mekanın temizliği, yemeklerin tazeliği ve lezzeti, hatta personelin davranışını bile öğrenebilirsiniz!

26 views1 comment

1 Comment


cok guzel ve faydali bir yazi olmus tebrik ederiim

Like
bottom of page